2016. augusztus 28., vasárnap

Máltai nyár Action for Nature, 2.rész

2016. július 21.
Reggeli után elmentünk ismét a Simar Nature Reserve-be, ahol rövid megbeszélés után mindenki nekilátott a számára kijelölt feladatot végezni. A tízórai szünet utáni munkát egy kaméleon szakította meg, amely hagyta magát fotózni, de nem hagyott sok időt arra, hogy egy-egy kompozícióról több kép is készüljön, mivel a dél körüli meleg őt is felpörgette.
Európai kaméleon (Chameleo chameleon)






Ezek a képek pár percen belül készültek, de látszik rajtuk, hogy megváltoztatta időközben a színét, ami nem a környezetbe való "beleolvadást" szolgálja, hanem a hangulatát mutatja.

A buszhoz való indulás előtt még gyorsan készítettem egy képet erről a fali gekkóról, amit a munka közben láttunk besurranni a kerítést alkotó téglák közé.
Fali gekkó (Tarentola mauritanica)

Amíg megvártuk míg mindenki felszáll a buszra, készítettem egy panorámát az Xewnxija Bay-ről, ami mellett minden nap elmegyünk. 
Nem láttunk senkit a hajók között így pontosan nem tudjuk, hogy hogyan jutnak be az öböl közepén lehorgonyzott hajójukhoz az emberek. Valószínű kis felfújható csónakkal mennek el odáig.


Ezen a napon én is benne voltam a mosogató brigádban, így míg a táborozók nagy része vagy pihent valahol vagy a tengerparton volt, addig mi csendben takarítottunk a konyhában páran. Annyira nagy volt a a nyugalom (nem azért mert nem dolgoztunk rendesen), hogy bejött egy szkink a konyhába. Élelmet keresett magának, de amikor észrevette, hogy észrevettük, eliszkolt az egyik kinti asztal alá.
 
Érces szkink (Chalcides ocellatus)

2016. június 22.
Az előző nap délelőttjéhez hasonlóan zajlott a munka délelőtt, csak most a kis kócsagok is közelebb jöttek.
Kis kócsag (Egretta garzetta)


A délutáni búvárkodás képei a következő cikkben lesznek benne.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése